http://www.shimikada.loxblog.com.com/ شیمی
شیمی
شیمی کده

 نانولوله هاي كربني با آب آشتي مي كنند



نانولوله هاي كربني با آب آشتي ميكنند
خبرگزاري فارس: پژوهشگران دانشگاه تهران، با انجام روشهاي شبيه سازي مولكولي، راهي مناسب براي آبدوست كردن نانولوله هاي كربني ارايه دادند.



به گزارش خبرگزاري فارس، از آنجايي كه نانولوله كربني يك سوپرمولكول آبگريز است، تلاشهاي زيادي براي محلول كردن آنها در آب انجام شدهاست. بررسيهاي تجربي نشان داده كه استخلافدار كردن به روش تجربي يك انتخاب مناسب در بهبود حلاليت نانولوله ها در آب است. روشهاي زيادي براي استخلافدار كردن نانولوله هاي كربني به كار ميرود كه ميتوان به ايجاد نقص و استخلافدار كردن به روش كووالانس به ديوارههاي نانولوله اشاره كرد. 

مهشاد مشاري، كارشناس ارشد شيمي فيزيك رفتار نانولولهي استخلافدار شده با دو گروه گلوتامين و كربوكسيل در محيط آبي را در قالب پاياننامهي كارشناسي ارشد خود بررسي كردهام. 

مشاري در رابطه با نحوه انجام اين پژوهش گفت: اين تحقيق به روش شبيه سازي مولكولي به كمك نرم افزار Tinker انجام شده است. به اين صورت كه شش سيستم از نانولوله كربني ساده و نانولوله ي كربني استخلافدار شده به وسيله دو گروه استخلافي گلوتامين (استخلافي با طول زنجيره ي بلند) و كربوكسيل (استخلافي با طول زنجيره كوتاه) ساخته شد. در 4 سيستم، از هر كدام از استخلافها چهار استخلاف از يك گروه قرار داده شد و در دو سيستمي كه نوع استخلاف آنها يكي بود، مكان قرارگيري آنها متفاوت در نظر گرفته شد. سپس با اعمال شرايط شبيه سازي، برهمكنش هاي انرژي، نمودارهاي تابع توزيع شعاعي و ضرايب نفوذ تحليل شد. 

وي اظهار داشت: نتايج بررسي ها نشان داد كه تمايل تجمع مولكولهاي آب در اطراف گروههاي آبدوست، در انتهاي استخلاف گلوتامين بيشتر از گروه هاي آبدوست در نزديكي نانولوله ي كربني است، همچنين تعداد مولكولهاي آب بيشتري در اطراف نانولوله هاي استخلافدار شده با گلوتامين نسبت به نانولوله هاي استخلافدار شده با كربوكسيل تجمع مييابند. 

اين پژوهشگر افزود: بررسي ها روي نانولوله ي كربني با شانزده عدد گروه كربوكسيل حاكي از آن است كه تعداد زياد استخلاف، مانع نزديك شدن مولكولهاي آب به گروههاي آبدوست شده و بهتر است كه از استخلاف با تعداد كم و طول زنجيره بلند استفاده شود. 

جزئيات اين تحقيق كه با راهنمايي معصومه فروتن در آزمايشگاه تحقيقاتي شيميفيزيك دانشكده شيمي دانشگاه تهران انجام شده، در مجله Physica E (جلد 43، صفحات 365-359، سال 2010) منتشر شدهاست. 

نوبل شیمی برای کشف پروتئین سبز فلورسانت در یک جانور دریایی

سه پژوهشگر به خاطر کشف پروتئین نورانی در یک جانور دریایی موسوم به چتر دریایی(عروس دریایی) برنده جایزه نوبل شیمی شدند.

دو پژوهشگر آمریکایی و یک پژوهشگر ژاپنی به خاطر کشف پروتئینی نورانی در چتر دریایی که سلول‌ها، بافت‌ها و حتی اندام‌ها را درخشان می‌کند - ابزاری که اکنون هزاران پژوهشگر در سراسر دنیا از آن استفاده می‌کنند - برنده جایزه نوبل شیمی شدند.



جایزه 10 میلیون کرونی (1.4 میلیون دلاری) نوبل در رشته شیمی به اوسامو شیمومورا، دانشمند متولد ژاپن که اکنون در آزمایشگاه زیست‌شناسی دریایی Woods Hole در ماساچوست آمریکا کار می‌کند، مارتین چالفیه از دانشگاه کلمبیا در نیویورک و راجر تسین از دانشگاه کالیفرنیا در سان‌دیه‌گو به خاطر کشف پروتئین دارای خاصیت فلورسانس سبز اهدا شد.



کمیته نوبل شیمی از آکادمی سلطنتی علوم سوئد در بیانیه‌ای گفت: "پروتئین سبز نورانی فلورسان" (GFP) در ابتدا در یک گونه "چتر دریایی" (Aequorea victoria) در سال 1962 کشف شد. از آن هنگام به بعد این پروتئین به یکی از مهم‌ترین ابزارهای مورد استفاه در علوم زیستی معاصر بدل شده است."



شیمومورا در ابتدا GFP را از چترهای دریایی ساحل غربی آمریکای شمالی جدا کرد، و کشف کرد که این پروتئین در برابر نور ماورای‌بنفش می‌درخشد. از سال 1967 برای 20 سال او هر تابستان بندر فرایدی در ایالت واشنگتن در غرب آمریکا می‌رفت تا هر روز بیش از 3000 چتر دریایی جمع کند.



چالفیه و همکارانش باکتری‌‌هایی مانند "ای‌ کولای" (E. coli) و کرم‌های ریز به نام "کانوربیتیدیس الگانس" (C. elegans) را برای تولید این پروتئین با "چسباندن" (splicing) ژن‌ مناسب به کار گرفتند.

رنگ سبز پروتئین چتر دریایی زیر نور آبی و نور ماورای بنفش خود را نشان می‌دهد، به پژوهشگران امکان می‌دهد که سلول‌های توموری را نورانی کنند، مواد سمی را ردیابی کنند و خاموش و روشن بودن ژن‌ها را تحت نظر بگیرند.

چالفیه در مصاحبه‌ای تلفنی گفت:‌ "ما می‌توانیم به سادگی به درون جانور نگاه کنیم و بگوییم در کجا این رنگ سبز روشن شده است، از چه هنگامی روشن شده است و پروتئین ایجاد کننده رنگ سبز در کجا ساخته شده است و به کجا می‌رود؟"

تسین، که پژوهشگر انستیتوی پزشکی هاوارد هیوز در آمریکا است، نیز از پروتئین مرجان استفاده کرد، و این رنگ فلورسانس را در فراسوی سبز به زرد، آبی و سایر رنگ‌ها گسترش داد تا فرایند‌های زیست‌شناختی متعددی را در یک زمان دنبال کند.

تسین گفت در زمان کودکی به علت ابتلا به آسم مجبور بود که در خانه بماند، و برای همین ساعت ها با رنگ‌‌ها به عنوان بخشی از آزمایش‌های شیمی در زیرزمین خانه‌شان بازی می‌‌کرد.

تسین گفت او به خاطر جایزه بسیار مفتخر است و تصدیق کرد که دانشمندان دیگری در این حوزه کار کرده‌اند که ممکن بود در این جایزه سهیم شوند.

او گفت: "من تنها سه شخص دیگر را می‌شناسم که می‌توانستند این جایزه را بگیرند و مطمئن هستم که کمیته داوران با تصمیم‌گیری مشکلی روبه‌رو بوده است."

این سه پژوهشگر با برنده‌شدن جایزه نوبل شیمی، به ردیف برخی بزرگترین نام‌ها در علم مانند ماری کوری، که جایزه نوبل فیزیک را هم برد، و لینوس پائولینگ، دانشمند و فعال مشهور راه صلح که در سال 1954 این جایزه را برد، پیوستند.

یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:چرا, پیاز, اشک ,را ,در ,می آورد؟, :: 18:11 :: نويسنده : محمد رجبی

چرا پیاز اشک را در می آورد؟
هنگامی که پوست پیاز را می کنید یافته های آن آسیب می بینند و آنزیمی در آنها با ترکیبی به نام سولفواکسید (به اختصار) ترکیب شده و مولکول نامبرده را به سه قسمت می شکند که یکی از این ترکیبات اشک آور است.
زمانی که پیاز را زیر شیر آب یا پس از خروج از یخچال پوست می کنید دیگر اشک آور نیست زیرا:
سولفواکسید در آب محلول است و آب سبب آبکافت آن می شود در نتیجه بقیه ی مراحل بالا که نتیجه ی آن ایجاد ترکیب اشک آور است انجام نمی شود.
اگر پیاز سرد باشد سرعت واکنش آنزیمی نامبرده کاهش می یابد و کمتر تشکیل می شود و فشار بخار سولفواکسید هم کاهش یافته و غلظت آن در هوا کم می شود طوری که سبب ایجاد اشک نمی شود.

یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:انشمندان, تیره ترین, ترکیب شیمیایی, را, ساختند,, :: 18:9 :: نويسنده : محمد رجبی

انشمندان تیره ترین ترکیب شیمیایی را ساختند.

دانشمندی در دانشگاه هوستون، ماده ای را ساخته است که چهار بار از تیره ترین ماده ی شناخته شده، تیره تر است. این ماده ی سیاه رنگ بیش از 9/99 درصد از نور را جذب می کند.
پولیکل آجایان (Pulickel Ajayan)، ترکیبی از نانو لوله های کربنی ساخته است که تنها 045/0 درصد از نور را باز می تاباند. آجایان در این مورد می گوید: " اعدادی که میزان تیرگی این ماده را نشان می دهند، مهیج تر از آن چیزی بودند که ما فکر می کردیم." او می افزاید: " این ماده که در کتاب رکوردهای جهان ، گینس، به ثبت رسیده است دارای کاربردهای عملی بسیاری می باشد. توانایی این ماده در جذب نور می تواند در پانل های خورشیدی مفید باشد. هم چنین این ماده میزان تفرق نور را به حداقل می رساند که یک مزیت بالقوه در ساخت تلسکوپ ها محسوب می شود."
تیره ترین ترکیب شناخته شده ی پیشین، یک آلیاژ نیکل – فسفر بود که توسط دانشمندان در لندن ساخته و 16/0 درصد نور را باز می تاباند.

- آيا ميدانستيد اکسید کروم در ساخت نوار کاست و فیلم ویدئو استفاده می شود ؟

- آيا ميدانستيد لیتیم در جامد کردن روغن های صنعتی کاربرد دارد ؟

- آيا ميدانستيد رادیم گرانترین فلز است ؟

- آيا ميدانستيد تمامی فلزات بجز آنتیموان و بیسموت در مواقع انجماد ، حجمشان کاهش می یابد ؟

- آيا ميدانستيد استرانسیم از بقایای موجودات دریایی به دست می آید ؟

بقیه در ادامه مطلب بسیار جالب است حتما بخوانید.....



ادامه مطلب ...
صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
پيوندها


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 176
بازدید کل : 91549
تعداد مطالب : 38
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1


Javascripts